Mange mobilabonnementer på markedet virker forvirrende

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at langt det meste af vores hverdag foregår på vores smartphones. Det handler ikke længere kun om at holde kommunikationen mellem venner, familie og bekendte, men i den grad også om at holde sig opdateret med nyhederne, holde hjernecellerne i gang ved at spille online spil og bruge ens smartphone i forbindelse med arbejde eller studie. Alle disse ting og flere til gør at vi som forbrugere sætter meget høje krav til vores mobilabonnementer, dette kan være i forhold til mængden af data man har til rådighed både inden- og udenfor landets grænser.

Flere af de mest populære kriterier man kigger efter, når man skal finde nye mobilabonnementer kan være mængden af fri tale, om fri sms og mms er inkluderet i pakken, samt hvilke ekstra services såsom streamingtjenester, man kan abonnere billigere end normalt på, i forbindelse med oprettelse af et nyt mobilabonnement. Det kan dog være en ren og skær junglevandring at finde rundt i alle disse kriterier, ønsker og drømme når man snakker om mobilabonnementer, derfor kan man som forbruger godt bruge lidt hjælp for at finde det helt rigtige, der både matcher behovet og prisønsket.

Hold øje med fælderne i forbindelse med nye mobilabonnementer

Går man ned i en telebutik og køber en ny smartphone vil man med det samme blive stillet overfor en række spørgsmål om ens forbrug, interesser og ønsker til et eventuelt kommende mobilabonnement, alle disse spørgsmål stilles naturligvis af sælgeren for at han eller hun kan tilpasse ens mobilabonnement bedst muligt efter ens forbrug og behov. Dog er der nogle små fælder man skal være opmærksom på i forbindelse med et sådan interview, disse kan blandt andet være i forbindelse med spørgsmålet om ens interesser. Giver man udtryk for at man godt kan lide at streame musik eller film mens man er på farten vil man nemlig oftest få tilbudt en ekstra serviceaftale i form af et ekstraabonnement på en af de store streamingtjenester, dog skal man her være opmærksom på, hvorvidt ekstratilbuddet er billigt i forhold til andre, samt minimumsbetalingen.

Forhør dig om venners og kollegers mobilabonnementer

Man bør også forhøre sig med venner eller kolleger i nærområdet når man ser på mobilabonnementer, dette skyldes at man på denne måde ikke alene kan skaffe sig informationer om, hvordan udbyderen er i forhold til regninger, men også omkring hvordan dækningen er i ens nærområde. Nogle mobilabonnementsudbydere lover guld og grønne skove, men kan ikke indfri dette når det kommer til stykket, hvilket ikke alene er et irritationsmoment, men også problematisk i forhold til at skulle skifte mobilabonnement igen efter en kort tidsperiode. Derudover bør man også undersøge forholdene omkring mobildækning i udlandet, hvis man skal have sin telefon med på ferie og ønsker at være online på de sociale medier, holde sig opdateret med nyhederne herhjemme eller blot kunne bruge den indbyggede GPS-funktion i ens telefon, hvis man er på ferie i udlandet og gerne vil undersøge området eller shoppingmulighederne.